woensdag 14 november 2012

Gratis hout brandhout

De grote vraag bij openhaardhout is natuurlijk of het mogelijk is om gratis hout te krijgen. Gratis hout scheelt een hoop in de portemonnee. Openhaardhout kan namelijk nog aardig wat geld kosten. Als je dan gratis hout als brandhout kan krijgen is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Houten pallets
Er zijn een aantal dingen die je kan gebruiken als gratis hout. Een goed voorbeeld van gratis hout is een pallet. Pallets kun je goed gebruiken als openhaardhout. Zoals je hebt kunnen lezen bij de blog brandhout, moet brandhout nog lang drogen voor je het kan gebruiken als openhaardhout. Daarom is het geen aanrader om hout uit het bos of tuin te gebruiken als gratis brandhout. Een pallet is al droog hout, dus daarbij heb je het probleem niet en is dit mooi gratis hout. Wel moet je er goed op letten dat er geen schadelijke stoffen zijn bewerkt met de pallets. Het spreekt voor zichzelf maar dan kun je beter geen pallet gebruiken als gratis hout. Dit is beter voor je eigen gezondheid, maar ook voor je leefomgeving. Denk dus niet alleen aan jezelf, maar ook aan andere. Controleer goed hoe de pallets gebruikt zijn. Naast pallets kun je ook ander houtafval gebruiken als gratis hout. Ook hierbij geldt weer dat je even moet checken hoe het hout is gebruikt.

Houten kratten
Naast pallets kun je ook houten kratten of houten kisten gebruiken als gratis hout. Misschien heb je nog een houten kist of houten krat staan van bijvoorbeeld de wijnflessen. Ook dit gratis hout brandt erg goed omdat het al droog is. Het voordeel van deze houten kratten is dat het hout ook erg dun is. Dat het brandhout zo dun is zorgt ervoor dat het hout snel vlam vat. Vooral voor in de open haard is dit erg handig. Je kunt de kratten bijvoorbeeld gebruiken als aanmaakhout. Maar je kunt het hout ook gewoon gebruiken om het vuur brandende te houden.

Daarnaast kun je andere stukken hout gebruiken als gratis hout om de open haard of kachel mee brandende te houden. Zoals al is verteld; let er alleen goed op hoe het hout is gebruikt. Als het gratis hout verkeerd is gebruikt kun je ten behoeve van iedereen beter haardhout kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten